1 Vælg projektormærke
2Vælg projektormodel eller -delnummer
Gå til Find lampe

FAQsProjektionsbilledet forekommer svagere end normalt - hvad betyder det? ^ Back to top ^

Det kan være tid at udskifte din projektionslampe. Med metalhalogenlamper (højtrykskviksølv) vil du bemærke en dæmpning af billedets klarhed, efterhånden som lampen mister sin kraft. Nogle projektorer lader dig tjekke det antal timer, din lampe er blevet brugt, via et indbygget menusystem. Se din brugsvejledning for information omkring denne funktion.

Hvor mange timer vil min projektionslampe virke? ^ Back to top ^

Ligesom alle andre pærer, du ville bruge til andre formål, har projektionspærer en forventet driftstid, kaldet lampelevetid. Denne værdi udtrykkes i antal timer - som regel 1000 til 2000 timer. Nyere modeller hævder at have mellem 4000 og 6000 timers lampelevetid og derover. Lampens succesrate er baseret på en klokkekurve, således at størstedelen af (men ikke alle) lamper vil opfylde de specificerede lampelevetidstimer. Nogle lamper vil svigte tidligere, og det er en del af bedømmelsens acceptable driftsinterval.

Betyder det noget, hvordan jeg anvender min projektor? ^ Back to top ^

For projektorer, der anvendes under normale driftsforhold (mellem tre til fem timer om dagen i et rent, relativt støvfrit miljø), vil lampen have den største sandsynlighed for at holde hele dens nominelle lampelevetid. Projektorer, der anvendes oftere, eller som er udsat for miljømæssige urenheder, vil med større sandsynlighed vise en nedsat lampelevetid. Projektorer, der er i brug 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen, har den største sandsynlighed for lampesvigt inden udgangen af de nominelle timer.

Hvad kan jeg gøre for at hjælpe min projektionslampe til at holde længere? ^ Back to top ^

 • Lad ikke projektoren blive overophedet. Den største årsag til lampesvigt er overdreven varme. Følg vejledningen i brugerhåndbogen til slukning af projektoren for at sikre, at projektoren har haft en tilstrækkelig afkølingsperiode.
 • Brug din projektor i et rent, relativt støvfrit miljø.
 • Rengør luftfiltrene regelmæssigt.
 • Anvend "sparefunktionen", hvis den findes på din projektormodel.

Hvad er forskellen mellem en halogen- og en metalhalogenlampe? ^ Back to top ^

 • Halogenpærer varer cirka 70 timer (pr. pære). Metalhalogenlamper varer cirka 1.000 til 2.000 timer.
 • Halogenlamper er billigere (som regel 225 DKK - 675 DKK) end metalhalogenlamper (1.800 DKK - 3.600 DKK). Den type lampe, din projektor bruger, vil blive fastslået af producenten.
 • Halogenlamper afgiver et gulligt billede, og metalhalogenlamper har et mere hvidt billede.
 • Halogenlamper brænder ved en jævn hastighed og har en konsistent klarhed igennem hele lampelevetiden. Klarheden af metalhalogenlamper aftager over lampelevetiden.

Hvad er UHP? ^ Back to top ^

UHP (Ultra High Performance) er et navnebeskyttet design inden for metalhalogenlamper, fremstillet af Philips, der kræver lavere wattforbrug til samme klarhed. Fordelene ved denne teknologi er en mindre og lettere projektor, da strømforsyningen er mindre og lettere, en projektor med køligere, mindre støjende og billigere drift på grund af det lavere wattforbrug, samt en længere lampelevetid, fordi lampens belastninger (wattforbrug, temperaturforandring) er reduceret. UHP-lamper varer cirka 4.000 timer, hvorimod metalhalogenlamper varer cirka 1.000 til 2.000 timer.

Hvilke andre lampetyper findes der? ^ Back to top ^

 • P-VIP – lampetype fremstillet af Osram
 • NSH – lampetype fremstillet af Ushio
 • SHP – lampetype fremstillet af Phoenix
 • E-TORL – Epson’s navnebeskyttede metode for optimering af lysudslip

Hvilken garanti får jeg med min udskiftningslampe? ^ Back to top ^

De fleste originale mærkelamper (e.g. Sony, Hitachi, BenQ) tilbydes med 90 dages eller 500 timers garanti (afhængigt af, hvad der bliver aktuelt først). Nogle mærker, eller nogle modeller indenfor et mærke, kan tilbydes med længere garantiperioder, og for tiden tilbyder Hotlamps en omfattende 2 års garanti på alle lamper, der sælges.

Denne hjemmeside anvender cookies
Ved at bruge hjemmesiden eller lukke denne besked, accepterer du vores cookie-varsel.