1 Vælg projektormærke
2Vælg projektormodel eller -delnummer
Gå til Find lampe

Lampeinformation

Projektionslamper er udviklet i tæt samarbejde mellem verdens førende virksomheder indenfor belysningsteknologi samt projektorproducenterne, der forener lampedesign med driver-elektronik og optik, for at sikre det optimale projicerede billede, og den optimale pålidelighed og lampelevetid.

Fremstillingsprocessen er kompleks og nøje kvalitetskontrolleret, for at sikre brugersikkerheden, når lampen er i drift.  Selve lampen er en kompleks blanding af kemikalier, blandt andet kviksølv, og præcisionselektronik pakket i en forseglet glaspære. Enheden forventes at fungere ved over 8000k (varmere en solens overflade) og modstå højtryk over 200 bar.

Der er syv originale lampeproducenter: Philips, Osram, Ushio, Phoenix, Iwasaki, Matsushita og Epson. Disse virksomheder besidder de Intellektuelle ejendomsrettigheder (IP) indenfor projektionslampeteknologien.

Lamper leveres generelt som komplette moduler, der indeholder en lampe (pære) og et fatningshus, der passer til et specifikt projektormærke eller  en specifik model:

Et komplet modul er beregnet til at kunne udskiftes af brugeren, og der er ikke behov for nogen avanceret teknisk viden. Enkelte producenter tilbyder en udskiftningslampe (pære) alene, men her vil du have behov for en vis grad af teknisk ekspertise, for at udskifte den, og det anbefales ikke at gøre det uden disse færdigheder.

Med et marked indenfor udskiftningslamper, der på verdensplan har en værdi på omkring 1 milliard dollars om året, har kopiproducenter (især fra sydøstasien) fremstillet kopier af mange originale lamper og sælger dem på markedet som "kompatible", "egnet til" eller "alternative" lamper.  Klik her for mere information om risiciene ved kopi-/kompatible lamper.

Denne hjemmeside anvender cookies
Ved at bruge hjemmesiden eller lukke denne besked, accepterer du vores cookie-varsel.