1 Vælg projektormærke
2Vælg projektormodel eller -delnummer
Gå til Find lampe

Lampetyper

Hos Hotlamps sælger vi udelukkende originale lamper - vi sælger ikke kopilamper.

Der er tre særskilte produktkategorier på markedet: OEM-lamper (originale producent), Genuine Original-lamper og kompatible lamper (også kendt som kopi- eller efterligningslamper).

OEM-lamper

Dette er produkter, der leveres af den originale projektorproducent og vil være præcist det samme som lampen i projektorenheden, der blev leveret i sin tid.   De fremstilles efter høj standard og Hotlamps sælger originale lamper for alle de store projektorproducenter.

Et stigende antal af mærker deler nu omkostningerne for produktionen af projektorer (eller videregiver hele produktionen til underleverandører), og det er ikke anderledes for lamperne.  Det hænder, at en centralt fremstillet lampe relanceres, så det passer til 6 eller flere forskellige mærker/modeller af projektorer.  Vores lampeudvælgelsesværktøj foroven vil sikre, at du vælger den rette lampe til den rette projektor.

Genuine Original lamper - GO-lamper

For nogle år siden tog lampeproducenterne (pæreproducenterne) den beslutning at udvælge 2 eller 3 virksomheder på verdensplan, der var i stand til at masseproducere moduler af original kvalitet, der indeholdt de originale lamper (pærer).  Dette sikrede, at ydeevnen ikke blev påvirket, og blev sat i værk, for at forbedre forsyningskæden på markedet samt modvirke truslen om billigere kopiprodukter.

Dette kan sammelignes med Kingston Memory til din computer eller ScanDisk-hukommelseskort til dit digitale kamera - de er begge eksempler på Genuine Original erstatningsmuligheder af høj kvalitet, der vil fungere upåklageligt i din maskine, og hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten. På grund af en meget kortere vej ud på markedet, er disse lamper typisk 25% til 35% mere omkostningseffektive end OEM-produkterne, og alligevel er den høje kvalitet bevaret.

Vores udbud af GO-lamper er godkendt af verdens førende pære- og lampeproducenter, Philips, OSRAM, Ushio og Phoenix.  Lamperne gennemgår en streng kvalitetskontrol, som omfatter: stråleydeevne, tænding, spænding, udseende, forbindelser og afspilningstid. Alle lamper fremstilles i henhold til ISO14001-standarderne. Enhver Genuine Original-lampe er skræddersyet i sit design, for at sikre et højt niveau af ydeevne, og for ikke at overtræde eventuelle intellektuelle ejendomsrettigheder eller ophavsrettigheder.

Vi tilbyder en fantastisk 2 års garanti imod lampesvigt for alle GO-lamper.  For mere information om vores udbud af GO-lamper, besøgwww.go-lamps.com

Kompatible lamper / kopilamper

Kompatible lamper/kopilamper leveres ofte i brune kasser uden mærkat eller producentmærkninger.

Denne mangel på mærkning kan ofte betyde, at en ikke-reguleret virksomhed har produceret varerne, og der er risiko for, at de intellektuelle ejendomsrettigheder er blevet overtrådt.

Forvent ikke at se nogen garantier, og forvent heller ikke nogen garanteret kvalitet på produkterne.  Disse produkter er ofte ikke fremstillet efter særligt høje standarder, de fungerer dårligt, og der kan være risici forbundet med dem.  Hotlamps tilslutter sig ikke salget af disse produkter.

Sådan spotter du kopilamper og risiciene forbundet med dem

Hold øje med følgende begreber:-

 • Kopi
 • Kompatibel
 • Alternativ
 • Tilsvarende Generisk Kun pære Ikke-originale Re-lamped

Risiciene ved kompatible/kopilamper omfatter:

 • Helbred og sikkerhed:
  Projektionslamper produceres i et meget komplekst design og i en kompleks fremstillingsproces. I denne proces anvendes farlige kemikalier indeni glasset, som er under enormt tryk og kan udvikle betydelige mængder af varme. Hvis trykket er for højt, kan lampen eksplodere, er det for lavt, er lysproduktionen væsentligt reduceret.
 • Ydeevne:
  Kvaliteten af projektionslampen har direkte indflydelse på projektorens evne til præcist at gengive farver, lysstyrke og kontrastniveauer. Det er vigtigt, at enhver projektionslampe, der anvendes, er designet specielt til den pågældende projektor, for at sikre den højeste billedkvalitet.
 • Juridisk:
  I mange tilfælde overtræder ikke-originale lamper de originale producenters intellektuelle ejendomsrettigheder (IP), og ved at importere eller sælge dem, kan du risikere at blive retsforfulgt samt hæfte for erstatningskrav.

Sådan identificerer du en ikke-original lampe:

 • Pris:
  Hvis prisen på projektionslampen ser ud til at være for god til at være sand, er der nok noget om det! Spørg, om lampen er original, og tjek garantien.
 • Modul eller pære alene:
  Stort set alle OEM- og Genuine Original-lamper på markedet leveres som komplette moduler. Dette betyder, at du kan sætte lampen i projektoren på få sekunder. Hvis du køber en pære, der skal sættes i et gammelt fatningshus, må du være forberedt på at tilbringe noget tid med en skruetrækker for at bytte pærerne ud. Dette kan tage en del tid og sikrer dig ikke, at det endelige produkt lever op til den korrekte kvalitetsstandard. Bemærk venligst at Sharp leverer både lampemoduler og pære-alene-versioner til nogle af deres projektor-linjer.
 • Beskrivelse:
  Ethvert produkt, hvorpå der står "kompatibelt med" eller som har en generisk beskrivelse såsom "120 watt",  kunne være et ikke-originalt produkt.

Denne hjemmeside anvender cookies
Ved at bruge hjemmesiden eller lukke denne besked, accepterer du vores cookie-varsel.